ANP
Volledig scherm
© ANP

Trump wil nu zelfs dat NAVO-landen defensie-uitgaven verdubbelen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op de NAVO-top in Brussel aangedrongen op hogere defensie-uitgaven dan is afgesproken. Trump wil dat lidstaten van het bondgenootschap 4 procent van het bruto binnenlands product uitgeven aan defensie, bevestigde Witte Huis-woordvoerster Sarah Huckabee Sanders.

127 reacties

  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Europa betaalt al jaren de oorlogen die vs overal ter wereld uitlokt met vluchtelingenstromen als gevolg, vs zou óns dus moeten betalen! En doek dat geldverspillende, nutteloze navo maar op, ook dat zijn enkel afgedankte,onbekwame politici die enkel eigen zakken vullen!
  • Zulma Terrana

    6 jaar geleden
    Zeg gewoon dat je ook bezig bent met een "Space force" .En dat je raket testjes doet rond nieuwjaar in Antwerpen .
  • august borms

    6 jaar geleden
    wanneer is het "rijk" van de gestoorde dictator voorbij? Hij heult met gekke dictators (noord-korea). Denk even de NAVO de les te spellen (megalomanie). Lokt handelsoorlogen uit (importheffing)... en heeft het al iets opgebracht? 0 nada niets
  • maud hallett

    6 jaar geleden
    Chris Devlaeminck, al Trump eens goed bekeken? You must be kidding ahahahaha
  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    De EU heeft totaal geen zelfrespect. De Jens beefde en bibberde als een leerling voor zijn meester tijdens het gesprek met uncle Trump. En wie gaat die 2%-4% van de lidstaten krijgen? Juist, de VS. Dit is regelrechte afpersing op continentaal niveau! Arm EU zonder ballen.