AFP
Volledig scherm
© AFP

Duitsland akkoord met uitlevering Catalaanse ex-minister-president, maar verwerpt beschuldiging rebellie

Het gerecht van de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein heeft beslist dat de Catalaanse ex-minister-president Carles Puigdemont enkel aan Spanje uitgeleverd mag worden voor het misbruik van overheidsgeld. De beschuldiging van rebellie wordt van tafel geveegd. Dat betekent dat Puigdemont ook in Spanje niet voor rebellie vervolgd kan worden. Puigdemont kondigde meteen aan in beroep te gaan.

31 reacties

  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Fraudeurs zijn blijkbaar heilig in de ogen van de nep nationalisten.Misschien is dat de reden dat N(V)-Blablabla als enige partij te laf is om hun beloofde mandatenlijst te tonen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Zo zie je maar dat de macht van dictators tot buiten de grenzen van hun land reikt. Het westen durft Erdogan niet bekritiseren, evenmin als Rajoy (zelfs al is deze nu van het toneel verdwenen). Het grote Duitsland zwicht zelfs om de 'vriendschap' niet te verstoren.
  • Android Roots

    6 jaar geleden
    Gilbert Vermeersch....u verward alles ...het is juist Puigdemont die Franco getint is ..separatisten zijn per definitie altijd dictators ...zij willen alleen heersen
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    DEMOCRATIE ,,???? een marokkaan terug sturen daar staat heel Europa voor op zijn kop maar europese burgers zijn loslopend wild ,niet aan ivoren toren komen he
  • jan dupont

    6 jaar geleden
    Spijtig voor hem dat zijn dikke vriend van de NVA Mark Demesmaeker hem niet meer kan ( wil ) helpen maar ja die is dan ook heel ziek geworden de dag nadat is uitgekomen dat Mark een fiscale schuld zou hebben van 540.000 euro. Zie deze krant 30 maart 2018. Maar ondertussen staat er al een andere NV'R ( Peter Luykx ) klaar. Vreemd.