© *

Iconisch hotel in Parijs heropent na renovatie van 200 miljoen euro

Het Parijse Hotel Lutetia, een icoon in de Franse hoofdstad, is tot in de kleinste details gerenoveerd. Het project kostte om en bij de 200 miljoen euro en herstelde het pand in al zijn glorie.

vwh

Luxehotel Lutetia opende meer dan honderd jaar geleden voor het eerst de deuren. In de voorbije decennia mocht het heel wat beroemde gasten verwelkomen, onder wie schrijver Ernest Hemingway en kunstschilder Pablo Picasso. Maar het pand was aan een grondige renovatie toe, een project van om en bij de 200 miljoen euro dat nu volledig is afgerond.

© ISOPIX

Op donderdag 12 juli opent het vernieuwde vijfsterrenhotel voor het grote publiek. Het is flink gemoderniseerd en beschikt onder meer over een spa, binnenzwembad en een jazzbar met een indrukwekkend beschilderd plafond. Gasten kunnen een van de 184 kamers boeken. Daarvan zijn er 47 suites.

© ISOPIX

De prijzen per nacht variëren van 850 tot 19.000 euro. Voor de totale renovatie, die enkele jaren duurde, bedroeg de gemiddelde prijs per overnachting in het hotel pal in de populaire wijk Saint-Germain-des-Prés ‘slechts’ 300 euro.

© ISOPIX

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer