iStock
Volledig scherm
© iStock

Vrienden blijven met je ex: een goed idee? Dit zeggen experts erover

De meest gehoorde zinnen bij een break-up? "Het ligt niet aan jou, maar aan mij" en "We kunnen toch nog steeds vrienden blijven?". Een schrale troost, maar het overwegen waard. Want na elkaar jaar en dag te zien, is het niet simpel om plots afscheid te nemen. Maar is het wel zo'n goed idee om bevriend te blijven met je ex? 

5 reacties

  • Sophie Liekens

    1 jaar geleden
    Na iets meer dan een jaar een half een mooie maar turbulente relatie, door angst en wispelturigheid door mijn vriend. Besloten wij, mijn vriend en ik uit elkaar te gaan. We en vooral hij besloot dat omdat hij mij emotioneel te kwetsen, onbewust door zijn onzekerheid en de angst mij weer te moeten kwetsen. Hij vindt ook dat stoppen beter is omdat hij dat wil. Omdat hij mij absoluut niet kwijt wilt wil hij vrienden blijven. Ik ben er ook mee eens gegaan omdat ik hem ook niet kwijt wil.
  • Hubert Lescroart

    6 jaar geleden
    Ik ben nu reeds 38 jaar gescheiden, maar een 'vrienden relatie is voor mij ondenkbaar' Getrouwd zijn met een heks is toch iets apart, ondanks ze in het verleden heeft pogingen heeft ondernomen om weer contact te hebben. Ze kan voor mij voor immer en altijd naar den duivel lopen.
  • Heidi Senesael

    6 jaar geleden
    Na verloop van enkele jaren lukt het beter om vrienden te zijn, dan net na de breuk.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    'Vrienden blijven met' of 'contact houden met' zijn twee totaal verschillende benaderingen. 'Vrienden blijven' betekent een relatie op een lagere snelheid dan 'een relatie'. 'Contact houden met' is dan weer 'vriendschappelijk blijven' maar niet meer echt vriendschappelijk maar eerder 'kennis'. Kennis zoals je die hebt met de vrouw uit de buurt of die sportmakker van de zwemclub.
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    Het ligt er ook aan hoe je uit elkaar bent gegaan, was dat met ruzie vergeet die vriendschap dan maar. Ik zelf ben 17 jaar gescheiden en ben nog steeds goed bevriend met mijn ex. Elke keer dat ik in Belgie kom gaan we samen uit eten en dat is soms met de dochter erbij en soms alleen. Met de verjaardag zal er steeds een verjaardagswens verstuurd worden. Het is niet zo dat we elkaar elke week horen via internet maar dat hoeft ook niet.