Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Amerikaans acteur Robert De Niro.Beeld REUTERS

De eerste niet-blanke duiker in Amerika, Keanu Reeves als alien, of een onopvallende arbeider. Voor ieder wat wils vanavond met deze vijf tv-tips.

Iedereen beroemd!

Deze Belgische tragikomedie werd in 2001 genomineerd voor de Oscar voor 'beste buitenlandse film'. 

Arbeider Jean Vereecken leidt een onopvallend leven met zijn vrouw Chantal en zijn dochter van zeventien, Marva. Marva is een verwoede soundmixer, zonder veel succes. Jean wil zijn dochter helpen.

Om 20.45 uur op één.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

The Day the Earth Stood Still

Geen ruige actieheld deze keer, in deze Amerikaanse blockbuster speelt Keanu Reeves een alien met een missie. 

Wanneer Klaatu, een buitenaards wezen, en zijn robot Gort met hun ruimtetuig in Washington landen, worden ze meteen door het leger onder vuur genomen. Klaatu wordt gevangengenomen en ondervraagd, maar dr. Helen Benson, een astrobiologe, helpt hem te ontsnappen.

Om 20.50 uur op Q2.

Men of Honor

Men of Honor is een waargebeurd drama met Robert De Niro, Cuba Gooding Jr. en Charlize Theron. 

Carl Brashear wil koste wat het kost de eerste kleurling zijn die het tot duiker schopt. Daarvoor moet hij wel eerst slagen in zijn opleiding, die in handen is van de autoritaire instructeur Billy Sunday. Brashear wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt door zijn collega's en oversten, maar tot ieders verbazing geeft hij niet op.

Om 20.50 uur op CAZ.

Cinema Canvas: Pauline à la plage

Bij Cinema Canvas komt er iedere keer iemand anders een film voorstellen. Vanavond: Pauline à la plage, de favoriete film van theatermaker Arne Sierens.

In een Normandisch badplaatsje brengen de vijftienjarige Pauline en haar zojuist gescheiden nicht Marion een korte vakantie door. Marion trekt de aandacht van een oude vlam én van een oudere, cynische man. Pauline ontmoet een leuke jongen van haar eigen leeftijd.

Om 21.05 uur op Canvas.

Francine Houben - een Hollandse architecte met wereldsucces

Maak kennis met Francine Houben, de beroemdste architecte uit Nederland, in deze vierdelige documentairereeks. 

Francine Houben uit Delft is hard op weg om één van de bekendste architecten van de wereld te worden. We volgden haar een jaar lang met de camera door Europa, Amerika en Azië bij haar projecten, waaronder de prestigieuze renovatie van de beroemde Public Library aan Fifth Avenue in New York. Een opdracht waar elke architect in de wereld van droomt.

Om 22.50 uur op NPO2.