Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Barcelona bestudeert transfer van Eden Hazard

Eden Hazard tijdens de WK-match tegen Brazilië.Beeld AFP

Barcelona ruikt zijn kans. Twee goed ingelichte bronnen bevestigen dat de club een transfer van Eden Hazard (27) heeft bestudeerd. De eerste contacten met zijn entourage zijn ondertussen gelegd. Concrete onderhandelingen lopen er nog niet, maar op de vraag of de beste Belg van dit WK interesse heeft in een verhuis naar Camp Nou, kreeg Barcelona een positief antwoord.

Hazard maakt er al een tijdje geen geheim van. Zijn kinderen en zijn gezin voelen zich goed in Londen, maar na zes jaar Chelsea is hij toe aan een nieuwe uitdaging. Op de Champions League na heeft hij er alles gewonnen. Met nog twee jaar contract ziet hij zijn kans schoon.

In zijn binnenste hoopt Hazard nog altijd dat Real Madrid voor hem in de dans springt, maar Barça doet hem eveneens fantaseren. Wie wil er niet aan de zijde van Lionel Messi voetballen? Wie wil er geen deel uitmaken van een hemels aanvalskwartet Messi, Hazard, Coutinho en Suárez?

De Koninklijke aast op een vervanger voor de aan Juventus verpatste Cristiano Ronaldo, maar Hazard is niet het plan A. Neymar en Kylian Mbappé (PSG) staan er nog hoger aangeschreven. Van die aarzeling bij Real hoopt Barcelona nu te kunnen profiteren. Na het afspringen van een deal met Antoine Griezmann (Atlético) is Hazard een van de prioriteiten.

De salariseisen van Hazard, zo'n 20 miljoen euro per jaar plus bonussen, passen perfect in het budget. Op de hoge eisen van Chelsea, dat gisteren coach Conte ontsloeg, heeft Barcelona echter minder grip.