BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Schrappen heffing op putwater geen oplossing voor problemen droogte"

Het schrappen van de heffing op putwater, zoals het Algemeen Boerensyndicaat vraagt, is wellicht geen oplossing voor de problemen die de boeren ondervinden met de droogte. Dat zegt Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege (CD&V).

35 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik val achterover: een heffing betalen op putwater ??? Hier op het Franse platteland heeft bijna iedereen een waterput. Die van mij is meer dan honderd jaar oud. Ik hoop dat ze in Frankrijk niet zo gek worden. Seffens moet men in België ook nog betalen als men woont in een regio met relatief propere lucht.
  • alois philipsen

    6 jaar geleden
    Erik Loyens dat is al vele jaren zo, zeker al meer dan twintig jaar.
  • eric loyens

    6 jaar geleden
    Voor diegene die het niet weten als je thuis aan je woning een put laat boren en grondwater gebruikt moet je daar nu als partikulier ook op betalen en niet alleen voor het water maar ook voor het afvoeren via de riool moet je betalen altijd maar betalen betalen betalen betalen
  • van roy jozef

    6 jaar geleden
    de boeren bepalen de prijs niet van de aardappelen, dat doen die afzetters van opkopers, en de supermarkten,25 KG aardappelen gekocht bij een boer in de vlaanders, 7 EURO VIJFTIG, recht van het veld, in de supermarkten,1 EURO EN MEER voor 1kilo !! wie is de afzetter? honderden hectaren in de west hoek, en INVOEREN vanuit Rusland. en zo is er dat met veel het geval, wie zijn hier dan de snullen? wij denk ik.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    Eerst komen ze met tientallen subidies en steun en weet ik wat. Dan komen ze met belastingen, heffingen, bijdragen, contributies, retributies, taxen, lasten en nog meer van dat fraais. Het bedenken en uitwerken van echte oplossingen is teveel gevraagd van onze politieke postjespakkers. Ofwel zijn het subsidies, ofwel belastingen. Verder geraken ze niet. Dat is echt de mensen voor de gek houden én uitmelken.