© Facebook: Gemeente Edegem

Meer dan duizend vissen moeten gered worden door langdurige droogte

Door de langdurige droogte kwam het bufferbekken aan de Keltenheuvel in Edegem de afgelopen dagen bijna droog te staan. Hierdoor stond het leven van meer dan duizend vissen op het spel. De gemeente en de brandweer Zone Rand posten Edegem en Lint reageerden in allerijl en hebben de dieren overgezet naar de vijver van de Romeinse Put. “Het heeft ons wel wat moeite gekost”, zegt milieuschepen Goedele Van der Spiegel.

bap

“We hebben eerst geprobeerd om het bufferbekken opnieuw te vullen met water”, zegt schepen van Milieu Goedele Van der Spiegel aan Radio 2. “Vervolgens hebben we geprobeerd om met een pomp zuurstof in het water te krijgen. Ook dat was niet gelukt, dus hebben we meer dan duizend vissen afgevangen en overgebracht naar de vijver van de Romeinse Put, die wel onder water blijft staan. Samen met de brandweer en de vissersclub hebben we er zeker dertig uur met man en macht aan gewerkt om alles in goede banen te leiden, dus het heeft ons wel wat moeite gekost.”

De gemeente Edegem roept op om geen vis meer in het bufferbekken aan de Keltenheuvel te zetten. Ook schildpadden, die in het verleden al eens door mensen zijn achtergelaten, worden er best niet gedeponeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER