REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

"Oprichter Amazon wil ruimtereizen verkopen vanaf 200.000 dollar"

WetenschapNiet alleen Tesla-topman Elon Musk wil mensen in de ruimte brengen, ook de oprichter van webwinkelplatform Amazon, Jeff Bezos, heeft dezelfde ambitie. De Amazon-baas wil volgend jaar ruimtevluchten verkopen. Vanaf 200.000 dollar zullen toeristen door de ruimte kunnen zweven. Dat vertellen verschillende bronnen bij Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van de miljardair, aan persagentschap Reuters. 

5 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    @ dirk gommaerts, je hebt gelijk maar waar denk je dat de meesten in de westerse wereld denken dat ze leven? In een pretpark. Waar bv. voetbal het leven beheerst. Elke 2 dagen een muziekfestival, enz.
  • dirk gommaerts

    6 jaar geleden
    Ongeveer 1 miljard mensen hebben geen toegang tot veilig drinkbaar water. Terwijl we wel de nodige technologie hebben om hen te bevoorraden. Maar men ziet er geen winst in, en winst in mensenlevens telt enkel voor vermogenden. Daarom dat er wel geinvesteerd wordt in ruimte-toerisme en niet in waterwinning. Het is wansmakelijk dat enorme budgetten wel gaan naar het plezier van enkele gefortuneerde toeristen en de sf-droom van een fantast.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Ruimtereizen zou ik het nu niet noemen, voor een paar seconden de ruimte zien om dan weer terug af te dalen is eerder een uit de hand gelopen vliegtuigreisje. Kom nog eens terug als je voor een appel en een ei naar een ruimtekolonie kan verhuizen en blijven. Enkel wie atheïst is mag mee, om problemen te voorkomen.
  • Dehaes jean

    6 jaar geleden
    AMAZON !!!! die hebben mij goed geflikt (((zeker weten ))))
  • Johnny De Sutter

    6 jaar geleden
    Kleingeld. Dat zit in mijn handschoenenkastje van de wagen voor noodgevallekes. Ik snap niet dat dit nieuws is. De rijken worden rijker, de armen worden armer.. Is het trouwens niet eens tijd voor een nieuw artikel over de ZEER slechte werkomstandigheden bij Amazon?