AP
Volledig scherm
© AP

Groenewegen steekt Gaviria en Sagan de loef af en knalt naar Tour-zege, Van Avermaet iets steviger in het geel

Tour de FranceDylan Groenewegen heeft victorie gekraaid in de zevende rit van de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse sprintbom van Lotto NL-Jumbo toonde zich na een ellenlange etappe in een massaspurt de snelste. Fernando Gaviria (Quick.Step Floors) en groene trui Peter Sagan (BORA-hansgrohe) strandden op de dichtste ereplaatsen. Voor Greg Van Avermaet (BMC) werd het een halve snipperdag, hij start morgen voor de vijfde dag op rij in de gele leiderstrui.

24 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    6 jaar geleden
    Lucien weet alles , slimme mens , weet zelfs dat Grag zou betaald hebben aan Fuglsang. Alleen spijtig dat hij niets van koers kent.
  • Rik Cappelle

    6 jaar geleden
    Het moest er eens van komen hé. Voor de derde maal veel te vroeg (op 275m) op kop en tweemaal is het op het randje goed afgelopen. Richeze moet ook telkens als laatste man van veel te ver beginnen. Iets zegt mij dat er in die trein iets niet klopt, zo ook gisteren want waar waren Gilbert & Terpstra ? Werk aan de winkel voor Tom Steels.
  • Louis D'Hondt

    6 jaar geleden
    bedankt voor de info Sander. Toch blijf ik het een naar gebruik vinden. En dan nog, tot 5 jaar eer ze afbreken. Stel dat de renners ze niet meer mogen wegwerpen, zou de koerstactiek dan niet veranderen in positieve zin. Nu moeten de waterdragers zorgen voor de bevoorrading, als die dan nog moeten zorgen voor de "recyclage" dan wordt het hopelijk iets spannender dan vandaag.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    die biologisch afbreekbare bidons zijn niet zo groen als word verteld.Er blijven kleine bolletjes over. Exact datgene wat ze ook terugvinden in vis, afkomstig van afbreekbare plastic dat in zee is terechtgekomen.
  • Guy Malfait

    6 jaar geleden
    Het enige sportspektakel dat nog saaier is dan een wedstrijd van les Bleus is de eerste week van de Tour. Voor het eerst in 35 jaar overwoog ik om niet te kijken. Arme Michel en José!!