iStock
Volledig scherm
© iStock

Scherpere regels voor dierenkwekers en -handelaars: "Een grote stap vooruit"

DierenwelzijnEr komen fors strengere regels voor dierenkwekers en -handelaars. Die regels moeten het dierenwelzijn verbeteren en moeten helpen om malafide praktijkten te verhinderen. Dat zegt minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch noemt de maatregelen "een grote stap vooruit". De regering krijgt van hem dan ook "meer dan één dikke pluim".

14 reacties

  • Rene Dannau

    4 jaar geleden
    Yvan Van de Pol gevangenen zitten daar door eigen toedoen de dieren niet misschien is dit het einde van de oostblok import van zieke dieren wie in een goede katterie een dier komt halen merkt na een14dagen een duidelijk verschil in het gedrag tussen een oostblokkat of straatkat en een met zorg gekweekt en bovendien zijn alle documenten in orde tot in de puntjes
  • Yvan Van de Pol

    6 jaar geleden
    Honden moeten dus op zijn minst 2 uur buiten kunnen ? Gevangenen mogen maar 1 uur op de wandeling !! Waar ligt de grens tussen mens en dier ?
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Nu nog de regels en wet toepassen voor íedereen en zonder corruptie,vriendendiensten of smeergeld...ben benieuwd....Nadine: criminelen moeten nu eerst nog de tijd krijgen om op zoek te gaan naar de achterpoortjes die weyts ingebouwd heeft om de wet te omzeilen, dáár duurt elke overgangsperiode voor.
  • Norbert Thieren

    6 jaar geleden
    Waarom nog kweken, de asielen zitten overvol, en zeker nu velen hun huisdier dumpen omdat ze op reis "moeten".
  • Karolien Van de Gucht

    6 jaar geleden
    Da werd ook is tijd!