© BELGA

Nederlander Nieuwenhuis is de snelste bij de beloften in Gieten

Joris Nieuwenhuis heeft zondag de eerste manche in de Superprestige voor beloften in Gieten gewonnen. De Nederlander haalde het voor Quinten Hermans, die in de laatste ronde pech kende en de zege door de neus zag geboord. Yannick Peeters eindigde op de derde plaats.

De wedstrijd bleef lange tijd gesloten in Gieten en halfweg cross telden we een omvangrijke kopgroep met daarin wereldkampioen Eli Iserbyt, Yannick Peeters, Thomas Joseph, Quinten Hermans, de Tsjech Adam Toupalik, Joris Nieuwenhuis, Lander Loockx, Thijs Aerts, Nicolas Cleppe en Sieben Wouters.

Na enkele forse versnellingen van Hermans en Iserbyt dunde de kopgroep verder uit. Een valpartij in de voorlaatste ronde nekte Iserbyt en finaal doken met Europees kampioen Quinten Hermans en Joris Nieuwenhuis twee renners de laatste ronden in. Hermans wist in het slot ook de Nederlander van zich af te schudden, maar materiaalpech zorgde ervoor dat Hermans een tijdlang langs de kant stond en Nieuwenhuis de overwinning greep.

Ook vorig jaar moest Hermans vrede nemen met een tweede plaats. “Dit is balen”, sprak hij na afloop. “Ik denk dat ik toch wel duidelijk de sterkste man in koers was. Als je dan door pech wordt genekt op het moment dat je op weg bent naar de zege, dan kan je alleen maar ontgoocheld zijn. Dit is jammer.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer