Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Brits meisje (19) sterft aan anorexia nadat ze van niemand medische hulp krijgt. En volgens haar vader zou ze niet enige zijn

Buitenland“Een tragedie die perfect vermeden had kunnen worden”: zo wordt de dood van de Britse Averil Hart (19) genoemd. Het meisje uit Newton stierf in december 2012 aan anorexia na een hele reeks fouten in de hulpverlening. Ze woog nog amper 29,9 kilogram. Haar vader bewoog hemel en aarde om uit te spitten wat er precies was misgegaan. En zegt nu dat er nog meer slachtoffers kunnen zijn.

14 reacties

  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Jammer, heel jammer. Maar het was haar eigen keuze en verantwoordelijkheid. Anorexia is geen ziekte. Het is iets wat je jezelf aandoet en waar je zelf mee kunt stoppen. Dat heb ik als vader mijn dochter kunnen duidelijk maken.
  • Heidi Werbrouck

    6 jaar geleden
    Ze was meerderjarig, artsen hebben beroepsgeheim en zij heeft het recht om behandeling te weigeren. En waar waren de ouders al die maanden?
  • rudiger cloots

    6 jaar geleden
    wij de ouders zijn bij onze dochter op tijd wakker geworden gelukkig maar.vreselijke ziekte
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Je kunt dit niet enkel het ziekenhuis verwijten hè. Dat meisje at blijkbaar reeds geruime tijd niet meer om nog zo weinig te wegen. Dus wat dan gezegd over de naasten, familie, vrienden? Die moeten dat toch ook gezien hebben. Het kan dan wel zijn dat die ziekenhuizen serieuze fouten gemaakt hebben maar daarvoor werd ze blijkbaar toch ook aan haar lot overgelaten. Die mensen moeten nu niet met de vinger wijzen.
  • Tessa vandermout

    6 jaar geleden
    Ongelooflijk en dan dikswijls zijn het nog mooie kinderen, tieners, jong volwassenen ook die daar mee te kampen krijgen.