Het Belgische groentebedrijf Greenyard ligt volgens het Europese voedselagentschap aan de basis van een dodelijke ­listeria-uitbraak. Zeker negen Europeanen zouden gestorven zijn na het eten van besmette diepvriesgroenten uit een Hongaarse fabriek van het bedrijf.
Volledig scherm
Het Belgische groentebedrijf Greenyard ligt volgens het Europese voedselagentschap aan de basis van een dodelijke ­listeria-uitbraak. Zeker negen Europeanen zouden gestorven zijn na het eten van besmette diepvriesgroenten uit een Hongaarse fabriek van het bedrijf. © RV

Listeriabacterie ook gevonden in Belgische diepvriesgroenten

De listeriabacterie is in 2017 ook in ons land aangetroffen in twee stalen diepvriesmais. Dat schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag.

29 reacties

  • Roger Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Diepvriesgroenten eet je niet rauw, je kookt of bakt ze voldoende en dan is er geen enkel probleem.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Hele zwendel die bende.
  • Peter Straetemans

    6 jaar geleden
    Chris Van Leuven je hebt waarschijnlijk jaren vijftig niet gekend, zeker in onze streek was t elk huis. En controles, gelijk met alles, geef een steekpenning en alles is ok.
  • Chris Van Leuven

    6 jaar geleden
    Pierre Straetemans: elk huis? Elke boerderij bedoel je. Moest elke bewoner van deze planeet een boerderij hebben was de aarde allang volledig uitgeput. Met meer dan 7 miljard aardbewoners is een zekere vorm van industrialisatie in voedselvoorziening onvermijdelijk. Dat er strenge controle moet zijn is een evidentie!
  • Ria Van Looy

    6 jaar geleden
    groenten in stukjes hakken en invriezen , moet dat hier in België ook niet kunnen ?. Internationale handel , het draait duidelijk allemaal om winst , en dan maar praten over onze overvolle wegen met fileleed en luchtvervuiling.....