BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Jambon blokkeert uitbetaling van 25 miljoen euro aan taalpremies voor Brusselse ambtenaren

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) talmt met de uitbetaling van 25 miljoen euro aan het Brussels gewest, bestemd voor de taalpremies voor Brusselse ambtenaren die voor het tweetaligheidsexamen zijn geslaagd. Dat schrijft 'La Capitale'. Volgens de krant is het hoge bedrag volgens de minister niet conform, en wacht hij op meer details van het gewest. 

73 reacties

  • jos duriau

    6 jaar geleden
    Dat ze al eens beginnen met alle nationale ministers en parlementairen een taalexamen laten te doen , er zullen er veel gebuisd zijn . Maar van een minister wordt dat aangenomen maar een simpele bediende moet wel perfect tweetalig zijn of geen premie.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Dat eeuwig Franstalig Brussels gedoe : geld aftroggelen van Vlaanderen (want federaal wordt ook gespijsd door Vlaanderen).
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Sam Bedfort kent het verschil niet tussen loon en premie.Sam waarschijnlijk premies waar maar de helft van de ambtenaren recht op hebben.De andere helft krijgen de premie omdat ze een PS kaart hebben niet omdat ze geslaagd zijn.Geld en PS dan weet ge dat sjoemelen nooit ver weg is.Alles dubbel controleren Jan want socialisten voor niks te vertrouwen.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Het zou inderdaad een verplichting moeten zijn dat Brusselse ambtenaren zowel het nederlands als het frans GOED onder de knie hebben. Waarom susidies ? Dit land gaat kapot aan subsidies. Niets (wil) werkt zonder subsidies.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Er is een groot verschil tussen “slagen” in een taalexamen en het dag dagelijks willen toepassen !
  1. EXCLUSIEF. Belgische wetenschappers ontdekken schadelijke roetdeeltjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrijke delen van ons brein”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Belgische wetenschap­pers ontdekken schadelij­ke roetdeel­tjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrij­ke delen van ons brein”

    Elke dag ademen we schadelijke roetdeeltjes in door luchtvervuiling. Dat ze in ons lichaam terechtkomen, wisten wetenschappers al. Maar Belgische onderzoekers aan de UHasselt hebben nu ontdekt dat ze niet alleen tot in onze hersenen raken, ze verzámelen zich daar ook in bepaalde delen. Om welke delen van ons brein gaat het? Wat zijn de gevolgen? En kan je er iets tegen doen? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters vroeg het aan wetenschapper Kenneth Vanbrabant.
  2. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark