"Gratis computerspelletjes" toch geldverslindend

Heel wat computerspelletjes die in eerste instantie gratis zijn, zetten kinderen toch aan om veel geld te spenderen. Dat zeggen ouders en specialisten. Het populaire spel FortNite bijvoorbeeld. Gratis te downloaden, maar kinderen spenderen tientallen euro’s aan pakjes en dansjes voor de personages, zonder dat die er voor zorgen dat je het spel beter kan spelen.

19 reacties

  • Waut Verbinnen

    6 jaar geleden
    'verboden worden' ahja want als gij ne auto wint is het o'derhoud ook gratis voor de rest van uw leven? IETS moet server kosten en werkvolk betalen he ...
  • Muu Muufley

    6 jaar geleden
    Hier is een zot idee, maak het zo dat betalingsopties niet onthouden worden op het toestel zodanig dat je nooit zomaar iets kan kopen. Al dat gezever over "afspraken" maken en erop hopen dat er geluisterd wordt. Ontneem gewoon de optie van betalen.
  • Ronny Martin

    6 jaar geleden
    "kinderen" van alle leeftijden
  • Gilles Standaert

    6 jaar geleden
    Een paar ouders kunnen geen neen zeggen tegen hun kind, de oplossing volgens hen is dan, maar het verbieden van betaal content. Zulke ouders eerder verbieden van kinderen te hebben.
  • filip van den broecke

    6 jaar geleden
    speel al jaren. Clash of clans, heb nog nooit iets betaald en nog nooit een ad gezien. ik geef toe, uppen van troepen en gebouwen duurt langer... maar ik kan ermee leven!