Gentse feesten
Volledig scherm
Gentse feesten © Wannes Nimmegeers

110.000 bezoekers op eerste avond Gentse Feesten: propere pleinen dankzij herbruikbare bekers

De eerste avond van de Gentse Feesten lokte liefst 110.000 bezoekers, dat zijn er 20.000 meer dan de eerste avond vorig jaar. De Lijn vervoerde zo'n 24.000 bezoekers, 17% minder dan vorig jaar, dat een absoluut recordjaar was. De Gentse pleinen liggen er vandaag na de eerste avond opvallend proper bij. Dat is het gevolg van de invoering van de herbruikbare bekers. "Alleen valt op dat er nu veel blik ligt", zegt Feestenburgemeester Christophe Peeters (Open VLD).

6 reacties

  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Gelijk mieren op elkaar ,gezellig toch, en zeker met dit warme weer.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Meer volk en 17% minder vervoer door De Lijn. Terwijl de wagen nu geweerd wordt. Lijkt allemaal een beetje tegenstrijdig en ongeloofwaardig.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    de citymarketing moet uiteraard zijn werk doen. uiteraard kan het na 100.000 bezoekers er niet proper bij liggen, stank van bier, urine, braaksel, flessen , blikjes en weet ik wat nog meer... Alles is tegenwoordig verworden tot één grote leugen. Niks is nog wat het lijkt. Ik geloof er niks van! Vele Gentaars die in het centrum wonen lopen zelfs letterlijk weg van dit collectief varkensfeest.
  • Jeffrey Van den Broeck

    6 jaar geleden
    2.5 euro voor pint + 1 euro voor mottige beker = 3 halve liters in blik. Wa wilde?
  • didier de coster

    6 jaar geleden
    die nachtwinkels gaan de feesten nog killen en ben bijna zeker dat ze nergens bijdragen tot vb het meebetalen voor diverse artiesten , juist ?????