© BELGA

Club verslaat AA Gent voor vijfde keer op rij dankzij wereldgoal Van Rhijn

Club Brugge heeft AA Gent met 1-0 geklopt. Een fantastische vrije trap van Ricardo Van Rhijn was genoeg voor blauw-zwart om (voorlopig) naar de tweede plaats in de Jupiler Pro League te springen. AA Gent lag niet onder, maar scoorde niet.

maj

We spoelen even terug naar dinsdagavond. Kopenhagen-Club Brugge, de tweede match in groep G van de Champions League. Stefano Denswil schuift een ongevaarlijke voorzet voorbij een verbouwereerde Butelle. Het is begin van een 4-0-afgang.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Club Brugge

AA Gent

Terug naar vandaag, 15u11. Club Brugge krijgt een lichte vrije trap. Ricardo Van Rhijn neemt een aanloop en knalt de bal onhoudbaar in de winkelhaak. Doelman Rinne is geklopt: 1-0, en dat tegen de grote rivaal uit Gent. Het blijkt genoeg voor de drie punten. Het is de zege die Club nodig heeft na de tweede opeenvolgende pandoering in de Champions League: het wordt voorlopig tweede en vooral, het wipt over AA Gent .

© BELGA

Gehavend Club

En zeggen dat blauw-zwart gehavend aan de Slag om Vlaanderen begonnen was: Michel Preud’homme miste Engels, De Bock, Izquierdo, Refaelov en Mechele. Ook Jelle Vossen stond niet in de basis: hij begon op de bank ten nadele van Wesley, een extra wapen op stilstaande fases. Ook Hein Vanhaezebrouck miste een belangrijke pion: Daniel Milicevic. Moses Simon mocht hem vervangen.

Gent de bal, Club de goal

Ondanks al die afwezigen begon de match vurig: heel het stadion zag hoe Gershon de bal in het strafschopgebied met de hand beroerde, enkel ref Boucaut wilde er niet van weten. Even later was Limbombe heel dicht bij de openingstreffer, maar zijn poging zoefde voorlangs. Club bleef gevaarlijk en in de 18de minuut moest Rinne gepast tussenkomen toen Wesley hard uithaalde. En AA Gent? Ook dat had kunnen scoren. In de 23ste minuut via Moses Simon, die staalhard tegen de winkelhaak spatte. Een minuut later probeerde ook Rob Schoofs het. Zijn onhoudbare pegel schoot net boven de deklat. In de 41ste minuut was het dan aan Van Rhijn om zijn moment de gloire te bleven: 1-0.

Gent probeert

In de tweede helft probeerde AA Gent de bakens te verzetten, met onder meer een kans voor Asare als resultaat. Die kraakte zijn schot. Ook Saïef was nog enkele malen gevaarlijk, maar scoren zat er niet in. De Buffalo’s wilden ook nog een strafschop nadat Denswil Neto een forse por gaf, maar ref Boucaut gaf geen krimp, net als toen diezelfde Denswil even later de bal met de hand beroerde. Even later floot hij wel: Gershon ging fel door en kreeg een rode kaart (foto onder).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer