Greipel gaf Arndt een kopstoot.
Volledig scherm
Greipel gaf Arndt een kopstoot. © rv

Jury diskwalificeert Greipel "op basis van beelden van laatste kilometer", Duitser reageert: "Ik ben een faire sprinter"

Tour de FranceFernando Gaviria werd na de massasprint in Amiens gediskwalificeerd nadat hij André Greipel een paar keer duwde in de laatste tweehonderd meter. Maar waarom werd ook Greipel zélf gestraft? Volgens de beelden lijkt de Duitser nochtans niet van zijn lijn af te wijken.

10 reacties

  • glenn wouters

    6 jaar geleden
    Vage uitleg alweer van de UCI. Iemand straffen, akkoord. Maar kom dan ook met een duidelijke reden. UCI blinkt uit in vage uitleg de laatste tijd. Weet iemand al op grond van welke uitslag in "het onderzoek" Froome mocht starten in de tour. En dit is niet tegen Froome bedoeld, maar zeker tegen de UCI.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    Greipel is fair maar niet vandaag... in totaal 3x in de fout. dit en 2x vlak op elkaar met Gaviria waardoor ze snelheid verliezen en Groenwegen profiteert. Greipel voelt dat de pure snelheid van weleer er niet meer inzit, dit is frustratie uiten.
  • Ongeveer Precies

    6 jaar geleden
    Werner, er zit een kras op je plaat. Of herhaal je het bij elk artikel net zo lang tot je het zelf gelooft? Groenewegen is de man in absolute topvorm, hij kan ze stuk voor stuk hebben. Ook Gaviria.
  • Willem Seynhaeve

    6 jaar geleden
    Bende corrupte organisatie, mijnheer Sagan, moet de groene trui winnen,geef dan ook maar de puffer , onmiddellijk zijn gele trui cadeau , de tour mag voor mijn part stopgezet worden, hopelijk vallen froom Sagan morgen allemaal,echt een schande,de Giro en de veulta zijn voortaan veel mooier
  • Werner Gielis

    6 jaar geleden
    als Greipel de deur niet toe doet staan ze zelfs niet mee op de foto met Gaviria