AFP
Volledig scherm
© AFP

Duizenden Catalanen betogen in Barcelona voor vrijlating politici

Duizenden mensen hebben in Barcelona betoogd om de vrijlating te eisen van de politici die opgesloten zitten en de terugkeer te vragen van zij die Spanje ontvlucht zijn. De Catalaanse regeringsleider Quim Torra nam ook deel aan de betoging. "Elke minuut die onze gedetineerden in de gevangenis en ver van huis, familie en vrienden doorbrengen getuigt van een schaamteloze politiek, en aanvaarden we niet", aldus Torra.

8 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Het is nog niet gedaan. Als Madrid niet op past legt ze een nieuwe bodem voor extremisme door een gebrek aan dialoog en arrogantie. Het kan vreedzaam verlopen. Die optie is er nog. Zelfs als Catalonië onafhankelijk wordt, wordt dat een verrijking voor heel Spanje. Waarom ziet Madrid dat niet ?
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Patrick Van Lersberghe, je bent hier compleet fout: Duitsland kan, net als België, wel degelijk een uitlevering weigeren als dat gaat over feiten die in eigen land niet strafbaar zijn. Dat is het geval voor geweldloze "rebellie". Iets wat er in Spanje ook met zijn haren is bij gesleurd om die mensen politiek de mond te snoeren. Als Spanje niet toegeeft, dan wordt Puigdemont niet uitgeleverd en de Catalaanse gevangen politici hebben een reden om Spanje voor het Europees hof te dagen.
  • jaak Peeters

    6 jaar geleden
    Koop niets meer uit Spanje! Ik koop bijv. geen Spaanse wijn meer, sinds de fascisten in Spanje zich zo misdragen.
  • leo foulon

    6 jaar geleden
    Eindelijk ,ze worden daar wakker .Leg alles plat ,tot ze vrij zijn.Doe een mars naar Madrid .Dit zouden zelfs de Vlamingen niet slikken
  • Ivo Verherstraeten

    6 jaar geleden
    Een schande dat ze deze politici opsluiten. Het ruikt naar DICTATUUR.