Direct naar artikelinhoud

Trump: "Ik ga voor tweede termijn"

President Donald Trump na aankomst in Schotland vrijdag met het presidentiële vliegtuig Air Force One.Beeld AP

De Amerikaanse president Donald Trump stelt zich kandidaat voor de verkiezingen van 2020. Dat zegt hij in de Engelse krant Mail on Sunday. "Het lijkt erop dat iedereen wil dat ik dat doe", aldus Trump. Hij verwacht ook geen serieuze concurrentie van de Democraten. "Ik zie niemand. Ik ken ze allemaal en ik zie niemand."

De krant publiceert Trumps uitspraken op basis van een tv-interview dat de Britse journalist Piers Morgan had met de Amerikaanse president aan boord van Air Force One, het presidentiële vliegtuig. "Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren met de gezondheid, maar ik ben zeker van plan om in 2020 weer mee te doen", zegt hij in het interview.

Trump klapt tegen het gangbare protocol in ook uit de school over het gesprek dat hij vrijdag had met de Britse koningin Elizabeth. Zij zou met hem onder meer de Brexit hebben besproken. "Ze zei - en daar heeft ze gelijk in - dat het een enorm complex probleem is. Niemand had volgens haar enig idee hoe complex het echt zou zijn. 'Iedereen dacht: oh, het is simpel, we blijven erin of we stappen eruit en laten we anders maar zien wat er gebeurt', zei ze", aldus Trump.

Trump beschreef de 92-jarige Elizabeth als een mooie vrouw. "Ze is ongelooflijk. Ze is zo scherp, ze is zo mooi. En als ik mooi zeg, bedoel ik van binnen en van buiten."

Trump samen met Queen Elizabeth: ,,Een mooie vrouw", aldus de president.Beeld Photo News

Kim Jong-un

De Amerikaanse president had ook lovende woorden voor de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un. "Ik kan goed met hem opschieten. Hij is erg slim, heeft een geweldige persoonlijkheid, is grappig en hard."

Trump kreeg ook de vraag of Kim Jong-un een nietsontziende dictator is. Hij antwoordde: "Zeker, hij is nietsontziend, maar dat zijn anderen ook."

Twitter bericht wordt geladen...

De Amerikaanse president verblijft momenteel in het Verenigd Koninkrijk voor een werkbezoek. Hij ontmoette er onder meer premier Theresa May en de Queen. Maandag trekt hij naar de Finse hoofdstad Helsinki voor zijn eerste officiële ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin.