De Britse premier Theresa May heeft de critici binnen haar partij gewaarschuwd dat een boycot van haar brexit-strategie de geplande uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op het spel kan zetten.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May heeft de critici binnen haar partij gewaarschuwd dat een boycot van haar brexit-strategie de geplande uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op het spel kan zetten. © AFP

May over brexit: waarschuwing voor critici en raad van Trump om "EU te vervolgen en niet te onderhandelen"

Britse premier Theresa May heeft de critici binnen haar partij gewaarschuwd dat een boycot van haar brexit-strategie de geplande uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op het spel kan zetten. Ook bekende ze dat Amerikaanse president Trump haar had aangeraden om de EU te vervolgen in plaats van te onderhandelen.

56 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Het gebeurt niet dikwijls, maar ditmaal ben ik het volledig eens met Fons Casteels!
  • Eugene Peeters

    6 jaar geleden
    Misschien geen slecht idee om het almachtige Europa en zijn pretentieuze zotten à la Verhofstadt eens op hun echte plaats te zetten. Die denken dat ze de Keizer van China zijn. Wat minder alcohol is ook niet slecht volgens mijn huisdokter!
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Dat ze er definitief uit willen is beslist door een ‘democratische’ volksstemming. Dat ze hun aangegane verplichtingen moeten nakomen is normaal. Dat er nieuwe economische grenzen met nieuwe sociale wetten komen is ook duidelijk. Dat nieuwe handelsovereenkomsten moeten gesloten worden spreekt vanzelf. Waarom moet dat met zoveel problemen gepaard gaan?
  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    Trump had meer dan 200 processen lopen toen hij president werd, dus zijn gebruikelijke werkwijze om handel te voeren.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er zijn natuurlijk geen onderhandelingen nodig, Anita Wellens. Maar dan moeten ze ook niet de voordelen krijgen die de EU leden krijgen. Als je geen lid bent van een club heb je ook de voordelen niet van het lidmaatschap. En als je wel lid wil zijn dan moet je het lidgeld betalen.