Direct naar artikelinhoud
WK 2018

Rode Duivels gehuldigd op Grote Markt: volksmenner Hazard laat de fans uit hun dak gaan

Eden Hazard, volksmenner in bijberoep.Beeld Photo News

De Rode Duivels zijn als helden ontvangen in Brussel. Ze werden in een open bus door de hoofdstad gereden, waar zowat 40.000 fans waren opgedaagd. Een waar volksfeest op de Grote Markt, met Eden Hazard als volksmenner, was het sluitstuk van een nationale feestdag.

De Rode Duivels zijn rond 14 uur begonnen aan een rondrit met open bus door Brussel. De tocht bereikt rond 15 uur het stadhuis op de Grote Markt. Daar zijn 8.000 supporters bijeengekomen, waarmee de maximumcapaciteit bereikt is. "De toegang wordt afgesloten", aldus Van de Keere. De politie raadt iedereen aan naar het Beurs- en Albertinaplein te trekken, waar ze de huldiging op de Grote Markt kunnen volgen op grote schermen.

Intussen zijn de spelers aangekomen op de Grote Markt, waar ze zijn uitgestapt en worden ontvangen op het stadhuis. Voor ze het publiek begroeten, is het eerst tijd voor een Belgische specialiteit: frietjes.

Na de pauze met frietjes verschijnen de spelers op het balkon van het stadhuis. Eden Hazard neemt meteen de rol van dj op zich, terwijl het publiek compleet uit de bol gaat.

De spelers worden een voor een op het balkon geroepen. Vincent Kompany kan zijn ogen niet geloven, zo veel volk en sfeer is er op de Grote Markt. Kompany en Hazard nemen de microfoon ter hand en brengen de sfeer erin. Vooral de 'Waar is dat feestje'?-klassieker doet de fans uit de bol gaan.

Eden Hazard vertolkt de rol van sfeermaker met brio. Nu vraagt hij het publiek om van links naar rechts te zwaaien. "Bedankt België! Jullie zijn de beste", roept Courtois dan weer. "We bedanken jullie vanuit ons hart. Elke minuut dat we op het veld alles gegeven hebben, was voor jullie", vervolledigt Vincent Kompany.

Hazard ontpopt zich tot dj.Beeld VTM

Op het paleis

Eerder op de dag werd de ploeg al ontvangen op het paleis. Aan de poort werden de Rode Duivels opgewacht door een kleine menigte van enthousiaste supporters die hen luidkeels toejuichte bij het binnenrijden van het koninklijk domein.

De bronzen medaillewinnaars wachtten koning Filip in de rotonde van zijn paleis op en werden daar een eerste keer hartelijk gefeliciteerd door de vorst. Koning Filip sprak de spelers ook even toe en bedankte hen voor hun inzet voor het land. Alle spelers behalve Toby Alderweireld waren aanwezig op het eerste huldigingsmoment. De verdediger zou ziek in bed liggen.

Nadien trokken de Rode Duivels naar de tuin, waar het koningspaar de volledige staf van de nationale ploeg feliciteerde. Daarna was het tijd voor een groepsfoto. Na het plechtige moment konden de spelers en het koningspaar even ontspannen en mocht de champagne vloeien tijdens een receptie in de tuin.

Op het paleis
Beeld BELGA
Op het paleis
Beeld BELGA
Op het paleis
Beeld Photo News
In een open bus worden de spelers door Brussel gereden.Beeld Photo News
Op het paleis
Beeld Photo News
Op het paleis
Beeld Photo News
Op het paleis
Beeld Photo News