De Tsjechische premier Andrej Babis.
Volledig scherm
De Tsjechische premier Andrej Babis. © AFP

Italiaanse premier: "Ook Portugal en Spanje nemen elk 50 migranten op"

asielcrisisNa Frankrijk en Malta zijn ook Duitsland, Portugal en Spanje bereid 50 van de 450 migranten op te nemen die gisterochtend gered werden op de Middellandse Zee. Dat heeft de Italiaanse premier Giuseppe Conte vanavond gezegd. Eergisteren nog hadden Malta en Italië laten verstaan de migranten niet te willen opvangen, maar gisterochtend stapten de vluchtelingen toch over twee schepen van Italië en de Europese grensbewakingsdienst Frontex. Uit Tsjechië komt al zeker geen solidariteit. Premier Andrej Babis spreekt over "een weg naar de hel".

33 reacties

  • Louis Benasque

    6 jaar geleden
    @Carl, je kan het hele artikel lezen in Eurostat Statistics Explained : Lonen en Loonkosten, aanschouw overzichtelijk de staafdiagrammen.
  • Louis D'Hondt

    6 jaar geleden
    @Louis Benasque. Klopt niet helemaal, er is een veel kleiner verschil in Tsjechië qua netto en Bruto dan in belgië, om maar te zwijgen van de werkgeversbijdrage. Dit alles is mede een gevolg van het invoeren van de flat tax in Slowakije. Met alle positieve gevolgen ervan voor beide landen. De weddes in Praag zelf zijn zelfs zeer hoog.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Men zou zowaar spijt krijgen dat, Duitsland (toen) de oorlog verloor. De "bevrijders" hebben in stappen, Europa gekneed tot een warme herberg voor pseudo-behoeftigen. Weloverwogen onderwerping onder "mom" van vrijheid. We zijn er erger aan toe dan ooit.
  • Louis Benasque

    6 jaar geleden
    Juist Carl, want de gemiddelde arbeidskost in Tsjechië ligt laag en bedraagt € 10,20 per uur, dit ligt ver onder het Europees gemiddelde van € 25,40.
  • jan wuyts

    6 jaar geleden
    Ook Polen ,Slowakije,Tsjechje ,Hongarije en Baltische Staten gaan geen enkele smokkelvluchteling opnemen en waarom eigenlijk wat hebben die met Afrika te maken????