Olifanten in het Chobe National Park in Botswana.
Volledig scherm
Olifanten in het Chobe National Park in Botswana. © AFP

Botswana overweegt olifantenjacht weer toe te staan

dierenBotswana, het land met 's werelds grootste olifantenpopulatie, overweegt het verbod op de plezierjacht op olifanten op te heffen. De overheid van het land in zuidelijk Afrika zegt dat oogsten van kleine boeren bedreigd worden door de duizenden olifanten die in het wild leven.

18 reacties

  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Mensen denken dat ze superieur en slim zijn. Daarom schieten ze de dieren af. Om hun stelling van slim zijn te bevestigen. Hiermee tonen ze juist, dat ze tegenover die dieren in slim zijn het onderspit delven.
  • germaine asselbergs

    6 jaar geleden
    Ze hebben daar het geld van doen, geld van rijke stinkerds. De dieren interesseert hen geen bal. Shame.
  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Het is omdat de mens meer en meer de habitat van deze emotionele- en intelligente dieren inneemt dat deze situaties ontstaan! Wanneer dan nog eens hun kuddes zouden aangevallen worden door het MENSDOM zal de schade vreselijk zijn! Deze emotionele dieren hangen zo sterk aan elkaar dat ze ongelukken uit woede gaan veroorzaken Dit zou niet de eerste keer zijn....!! Dit MOET men voorkomen, laat deze prachtige wezens met rust alstublieft!!
  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Groot gelijk Carla VG! De mens moet leren samen leven met dieren, het DIERENRIJK heeft evenveel recht op een gelukkig bestaan!! Het is een echte schande moest dit weer worden toegelaten!!!!! MENSDOM ☹️ Dierenorganisaties???????
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Iedereen zit hier te roepen en te tieren, maar hoeveel wilden in Vlaanderen niet dat de wolf in Vlaanderen werd gevangen en terug naar Duitsland gebracht of werd doodgeschoten. Hoeveel waren er hier niet die het niet zo'n goed idee vinden dat er in Vlaanderen terug een wolvenpopulatie zou komen?