Ruim 300.000 minder aangiftes via Tax-on-web

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er zijn dit jaar ruim 300.000 belastingaangiftes minder ingediend via Tax-on-web dan vorig jaar. Om 2 uur zondagnacht stond de teller op de website op exact 2.313.564 aangiftes. De deadline voor de elektronische aangiftes verstreek om middernacht. Het was langer duidelijk dat het aantal online aangiftes lager ging uitvallen dan vorig jaar, toen er meer dan 2,6 miljoen aangiftes waren vlak na het verlopen van de deadline. Dat komt omdat er meer voorstellen van vereenvoudigde aangiftes werden verstuurd.

Normaal gezien liep de deadline afgelopen donderdagavond af. Maar donderdag was Tax-on-web, net als andere onlinediensten van de federale overheid, lange tijd niet beschikbaar. De oorzaak lag bij een kabelbreuk binnen de gebouwen van de FOD Financiën. Door de technische problemen besliste minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) om de termijn voor het indienen van de online belastingaangifte met drie dagen te verlengen.

Via een boekhouder kan de online aangifte nog ingediend worden tot en met 25 oktober. De papieren aangiftes moesten ten laatste op 29 juni ingediend worden.

bron: Belga