© REUTERS
Volledig scherm
© © REUTERS

Verdoofd slachten wordt verplicht door Belgische rundvleesketen Belbeef

Belbeef, de interprofessionele organisatie die de schakels uit de rundvleesketen verenigt, heeft vandaag bekendgemaakt dat haar lastenboek verdoofd slachten voortaan verplicht voor gebruikers van de Belbeef-standaard. De sector wil zo structurele stappen nemen naar een hogere standaard voor meer dierenwelzijn en meer transparantie naar de slachtmethode. Rundvlees afkomstig van dieren die niet verdoofd geslacht werden, komen niet langer in aanmerking voor verkoop onder de Belbeef-standaard.

16 reacties

  • Peter Cuyvers

    6 jaar geleden
    Ach, Zolang de groenen en de sosse het hier voor het zeggen hebben ( zelfs als niet verkozenen =Belgische democratie)zal er aan het onverdoofd slachten niets gedaan worden. De meeste scholen , ziekenhuizen, gevangenissen, worden reeds voorzien van halal vlees. En als het onverdoofd slachten hier niet meer mag, halen ze het uit het buitenland. Allemaal tevergeefs. Dank u groenen, sossen en moslims.
  • Ronald Van Roy

    6 jaar geleden
    Nu die uitzonderingen wegwerken zoals "geloof,traditie,enz..!
  • Fatima Dirkx

    6 jaar geleden
    Top!
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Da's een stap in de goede richting, we worden weer een beetje beschaafder. Wanneer komt er eigenlijk een verbod op vlees van onverdoofd geslachte dieren ? Mijnheer Weyts ?
  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Volledig met je eens Bruno Desmaele! Hoge tijd voor deze arme onschuldige dieren, Offerfeest of niet!!