AFP
Volledig scherm
© AFP

IMF: "Handelsoorlog grootste bedreiging voor wereldeconomie"

De oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en andere landen vormen de grootste bedreiging op korte termijn voor de wereldwijde economische groei. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vandaag in een update van zijn groeiramingen. Het behoudt voorlopig wel zijn prognose van een mondiale economische groei van 3,9 procent dit jaar. 

9 reacties

  • Victor Munster

    6 jaar geleden
    Het gouden kalf van de economen; economische groei. Terwijl men ons van alle kanten aanmaant om zuiniger met energie en grondstoffen om te springen. Minder verspilling en een verkleining van de Westerse afvalberg en het gesubsidieerd landbouwoverschot.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    Alle systemen staan zowat op omvallen, economisch, politiek, sociaal, monetair, ecologisch ... Daar zaten we nu écht wel op te wachten! We zullen er wel moeten aan wennen. Blijven groeien bestaat niet.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Nog wat staken voor loonsverhoging , met het gevolg dat alles wéér duurder wordt!
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Met dank aan Trump, die de miserie veroorzaakt heeft. Als de VS volledig geïsoleerd achter blijft zullen ze wel bijdraaien.
  • FRANK WILLEMS

    6 jaar geleden
    Vroeger was er zwartwerk en zwart geld waar regeringen op konden terug vallen nu enkel nog geld lenen bij Europa dat 900 miljatd eist van zijn leden.