Onbegrijpelijk! Ref geeft rood aan verkeerde speler KV Mechelen

Opschudding tijdens Genk - KV Mechelen. Na een handsbal van Mats Rits op de lijn gaf Luc Wouters na lang onderhandelen een rode kaart en penalty... Niet Rits, maar medespeler Laurens Paulussen kreeg echter de rode kaart onder de neus geduwd, tot consternatie van iedereen... De foute beslissing, maar Wouters keerde er niet meer op terug. Genk maalde er niet om, Karelis trapte vanop de stip de 1-1 binnen.

jtp

Alles begon bij een goede actie van Thomas Buffel. De aanvoerder van Genk dook de ruimte in op de linkerflank en legde de bal tot bij Susic. Die kopte de bal aanvankelijk via Cocalic tegen de paal, maar in de herneming trapte diezelfde Susic tegen de arm van Mats Rits op de doellijn.

© JPL

Na vijf minuten discussie met de assistenten langs de lijn gaf scheidsrechter Luc Wouter uiteindelijk een penalty aan Racing Genk en de rode kaart aan de verkeerde speler. Laurens Paulussen, die naast schuldige Mats Rits op de lijn stond, moest naar de kant. Paulussen liet dan ook duidelijk merken wat hij van de beslissing van de scheidsrechter vond.

Vanaf dit seizoen wordt er echter gebruikgemaakt van videorefs in de Jupiler Pro League. Dat zal waarschijnlijk gebeuren in Play-off 2 na een testparcours in de reguliere competitie. De videoref controleert fases met doelpunten, penalty’s en rode kaarten. Hij zal dan ook bekijken of de juiste speler een kaart krijgt. Dat verklaarde Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League, voor het seizoen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat de scheidsrechter een rode kaart geeft aan de verkeerde speler. In 2014 beroerde Arsenal-speler Alex Oxlaide Chamberlain de bal met de hand na een schot van Eden Hazard tijdens de topper in de Premier League tussen Chelsea en Arsenal. Toenmalig scheidsrechter Andre Marriner gaf echter een rode kaart aan diens ploegmaat Kieran Gibbs.

MEER OVER KV Mechelen