Eerste hersenoperatie in België volgens nieuw procédé in het Heilig Hartziekenhuis.
Volledig scherm
Eerste hersenoperatie in België volgens nieuw procédé in het Heilig Hartziekenhuis. © David Legreve

Heilig-Hartziekenhuis in Lier lanceert nieuwe techniek voor verwijdering hersentumor

In het Heilig-Hartziekenhuis van Lier is voor de eerste keer een hersentumor verwijderd door middel van een nieuwe technologie. Die maakt gebruik van fluorescentie in combinatie met een ‘yellow filter’. “De experimentele techniek zorgt ervoor dat alle weefselstructuren en bloedvaten oplichten en beter zichtbaar worden. Dit is een primeur voor België”, zegt neurochirurg Bert Kegelaers, diensthoofd Neuro-chirurgie van het Lierse ziekenhuis. 

6 reacties

  • René Lippeveld

    6 jaar geleden
    Dat is uiteraard goed nieuws. Hoedje af ! Maar toch blijft het raadsel waarom mutualiteiten altijd zo moeilijk doen, ook en vooral bij ernstige ziekten. Het is hun verdomde plicht van het tegenovergestelde te doen en zwakste én ziekste mensen in de allereerste plaats te beschermen.
  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Door deze techniek kan een betere grensbepaling van het nog gezonde hersenweefsel gezien worden zodat ze nauwkeurig door kunnen gaan met verwijderen van tumorweefsel zonder nog gezonde cellen te beschadigen. Bij infiltratieve groei blijft het moeilijk wanneer je moet stoppen, al zal het nu zelfs binnen een nog betere marge zijn.
  • Annie Darden

    6 jaar geleden
    Eindelijk eens goed nieuws.
  • Marc Geerts

    6 jaar geleden
    Proficiat aan dat ganse team daar. Chapeau.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Kijk, goed nieuws hoeft niet altijd veel geld te kosten in de medische wereld !