iStock
Volledig scherm
© iStock

Eerste regen in vijftal weken voor sommige delen van Vlaanderen, maar het blijft nog minstens 10 dagen "uiterst droog"

Vandaag valt er regen in sommige delen van Vlaanderen. Het gaat om de eerste regen in vijf à zes weken, bevestigt men bij het KMI, met uitzondering van de motregen van afgelopen week. "Maar die maakte dan ook geen enkel verschil", aldus de weerman van dienst. Desondanks blijft het erg droog: we zitten in de op één na droogste periode ooit, enkel in de legendarische zomer van 1976 was het nog droger.

65 reacties

  • Geert Vlietinck

    6 jaar geleden
    Vorige maand over de Col petit st Bernard gereden daar lagen nog pakken sneeuw op de Col Grand st Bernard was het meer zelfs nog vervroren is wel laat maar niet uitzonderlijk.
  • Jan Vandaele

    6 jaar geleden
    Gaan zomerrecord 1976 breken.....
  • robby dobbels

    6 jaar geleden
    @Lydia water via ontziltingsmachines is een relatief dure methode en ze kunnen nu al amper electriciteit genoeg opwekken soms, of je betaald permanent meer voor water (eenmaal ze er staan worden ze doorgerekend) of je betaald "tijdelijk' extra voor geimporteerde groenten en fruit.
  • Polyvalent

    6 jaar geleden
    Wees nu eindelijk toch eens blij dat het zomert, bende zanikers. Het is zo, neem het zo. Je kan er niks aan veranderen. We zijn de 7de maand, over halfweg, straks krijgen we weer die striemende regen met een flinke zuid-wester, dan zal het te koud zijn zeker zagemannen!
  • Kristof Van Impe

    6 jaar geleden
    Ha, ik ben net terug uit Turkije, water sproeien dat die mannen daar doen, echt, het was in Side, 300 dagen zon per jaar. daar kennen ze geen restrictie op water, ze moesten eens lachen met mij toen ik het zei. Is wel geen drinkwater maar misschien wel een idee voor ons, het moet toch niet altijd kraantjes water zijn om uw gras te besproeien, en als uw waterput leeg is.