ANP
Volledig scherm
© ANP

Met de auto naar Schiphol? Luchthaven wil geld aanrekenen voor gebruik van zoenstrook

Schiphol wil reizigers die met de auto naar de grootste Nederlandse luchthaven komen of gebracht worden, mogelijk volgend jaar al fors meer laten betalen. Het afzetten van reizigers ('kiss & ride') gaat in rekening gebracht worden om de chaos in piekuren en de vervuiling op de drukke luchthaven nabij Amsterdam terug te dringen.

14 reacties

  • dirk maes

    6 jaar geleden
    De vraag moet niet zijn: komt u nog per auto naar ... maar komt u nog. Mij zullen ze in Schiphol totaal niet meer zien. Ik kies wel voor een andere luchthaven.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als dat de regel wordt dan zouden we enkel nog moeten vliegen als ze ons gratis komen halen en na de retourvlucht terug gratis thuis afzetten. Extra betalen om naar je vlucht te komen. Straks extra betalen om het perron op te mogen in het station. Om de winkel binnen te mogen stappen. En uiteindelijk om uit je woning te mogen komen.
  • FRANK WILLEMS

    6 jaar geleden
    Ik begrijp hun standpunt ,ik neem steeds de trein voor zaventem of charleroi bij schiphol neem ik een parking buiten de luchthaven ,waarom moet heel de famillie mee om afschied te nemen voor 10 dagen . De hollanders kennende zullen ze er wel iets op vinden en zonder geld kun je niks veranderen dit is nu eenmaal de moderne dictator.
  • Eric Vanquickelberghe

    6 jaar geleden
    Die hollanders hebben ook een gat in hunne kop. Ze zijn daar al even zot als hier. En wij, de grote naievelingen van dienst zijn in de grote overtuigingen dat zij met dat geld propere lucht gaan kopen. Bende onnozelaars.
  • Jeroen De graaf

    6 jaar geleden
    Ze willen geen toeristen, alleen vracht en zakelijke reizigers. Meer winst