Een grizzlybeer in de Hayden Valley in Yellowstone National Park in de Amerikaanse staat Wyoming.
Volledig scherm
Een grizzlybeer in de Hayden Valley in Yellowstone National Park in de Amerikaanse staat Wyoming. © REUTERS

Jane Goodall wil loterijticket om grizzlybeer te mogen afknallen, met een bijzondere reden

Eerder dit jaar zette de Trump-administratie na een jarenlang verbod het licht weer op groen voor de jacht op grizzlyberen. Nu proberen dierenrechtenactivisten de felbegeerde jachtvergunningen te bemachtigen, om te vermijden dat ze in de handen van echte jagers zouden belanden. Onder andere Jane Goodall stelt zich kandidaat voor een licentie.

12 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    Vanaf vandaag alle slachthuizen en viskwekerijen sluiten en geen dieren meer kweken voor consumptie. Alle jacht afschaffen, geen dierentuinen, geen insecten verdelgen enz.
  • Annelies Vandenbroeck

    6 jaar geleden
    Super madam!
  • Heidi Werbrouck

    6 jaar geleden
    Als er zelfs al verdeeldheid is onder de jagers zal hun schietcampagne niet veel succes hebben. En wat is nu eigenlijk het probleem voor de mens? Wyoming is 7 keer groter dan België en er wonen een goed half miljoen mensen. Plaats genoeg toch?
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Zolang er geld is zal het beroep jager blijven bestaan. Zouden wij ook eens geen mensenjagers worden om deze jagers de stuipen op hun lijf te jagen. Zodat zij ook eens voelen wat de dieren voelen als ze opgejaagd zijn.
  • Mike Stevens

    6 jaar geleden
    je zou denken dat de mensheid anno 2018 slimmer zal worden maar dit is weer het beste bewijs dat het niet zo is...we verdienen niet beter dan gewoon uit te sterven