Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). © Photo News

65-plus? Psycholoog niet terugbetaald

De terugbetaling van sessies bij de psycholoog, die vanaf eind dit jaar mogelijk wordt, zal niet gelden voor 65-plussers. Dat berichten de Mediahuis-kranten. "Deze terugbetaling geldt enkel voor patiënten tot en met 64 jaar", zegt Nils Vandenweghe, directeur van de Vlaamse Ouderenraad. "Iedereen die ouder is, valt uit de boot. Terwijl de nood bij ouderen net heel hoog is."

99 reacties

  • Marc Cauwenbergh

    6 jaar geleden
    Maar haar eigen riante loon een beetje matigen... dan zijn wij jaloers, afgunstig, enz.
  • Gaston Peeters

    6 jaar geleden
    Oef!, blijkbaar zijn er dan toch nog mensen,herman cohen, die door het bos de bomen nog zien! Hoopgevend voor de volgende verkiezing(en)
  • Erna Wagemnans

    6 jaar geleden
    Psychologen,mam man wie daar in gelooft.Vroeger kwamen de buren samen uit de problemen.Door te praten,nu kent men zijn buren niet meer!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ik heb het verenigingsleven zien sterven met de komst van de populaire TV series. Volgens een psycholoog werden vroeger veel problemen opgelost door een praatje met de buren, leden van de vereniging of het zangkoor. Nu zitten we gefrustreerd alleen voor de buis naar de schone schijn te kijken. Iedereen moet mee in die stroom anders ben je niet normaal, want normaal zijn mag niet meer, zeggen ik kijk niet naar Thuis, de voetbal of Geert op zijn boot dan ben je verzuurd.
  • Francois VERHEYEN

    6 jaar geleden
    In het Waasland bestaat er zoiets als het CGG Waas & Dender en dat zal in andere streken ook wel zo zijn. 4 euro met verhoogde tegemoetkoming en anders 11 euro voor psychologische begeleiding en dit voor alle leeftijden (geen onderscheid). Het is heel spijtig dat sommigen zo'n beperkte visie hebben en denken dat elke oudere genoeg gespaard heeft en zich kan bezighouden met reizen en andere leuke zaken. Velen leven in armoede, doe aub die oogkleppen af.