Opkuis van afval op het strand van Blankenberge (Archiefbeeld).
Volledig scherm
Opkuis van afval op het strand van Blankenberge (Archiefbeeld). © PHOTO NEWS

West-Vlaamse gouverneur wil boetes voor afval op strand: "Strandgangers zijn een bende vuilaards"

De West-Vlaamse provinciegouverneur Carl Decaluwé wil boetes opleggen voor wie afval achterlaat op het strand. "We kunnen geen acties blijven organiseren", zegt hij aan de krant Het Nieuwsblad.

267 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    stadskas leeg ,nutteloze bende daar,en trouwens durf jij wel op het strand komen,of heb je dit ook weer van horen zeggen,en van wie ga je die boetes ontvangen meerendeel van hetgeen dat op strand zit is buitenlands of nieuwe belgen haha
  • Hugo Wouters

    6 jaar geleden
    Ikke, ikke, en de rest kan stikke. Dat is de slogan van de huidige generatie. OP alle gebied is dat merkbaar. In het verkeer, auto parkeren op 2 parkeerplaatsen, hun leeggoed blikjes, en plastiek aan de kant van de weg werpen, als ik er maar van af ben. Fietstoeristen die van zichzelf zeggen natuurliefhebbers te zijn, doen hetzelfde. In de Limburgse bossen en ook elders een wandeling maken om dan te zien dat de zo gezegde natuurliefhebbers hun blikjes daar ook achter laten.
  • louis pippers

    6 jaar geleden
    we zullen er wegblijven dan zijn ze vlug uitgepraat en als je de Gouverneur bekijkt ziet er toch zelf geen propere uit
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De doppers moeten helemaal niet ingezet worden om andermans vuil op te ruimen, Peter Gijselaar. Iedereen moet zijn eigen vuil opruimen. Het is een vervuilde mentaliteit om dat te stellen. Dezelfde arrogante egoïstische mentaliteit van deze die overal gewoon hun vuil gooien. Een ander moet het maar opruimen.
  • Filip Van Holsbeeck

    6 jaar geleden
    Goed voorstel, strenger optreden zodat het strand vlekkeloos achterblijft. Minder opkuis, minder personeel nodig. Wat overbodig is moet dan wel ontslagen worden.