AFP
Volledig scherm
© AFP

"Volledig zelfrijdende auto nog ver weg"

Een volledig zelfrijdende auto kan nog tientallen jaren op zich laten wachten. Dat blijkt uit bestudering van verschillende onderzoeken door de Nederlandse Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) en sectororganisatie RAI Vereniging. 

12 reacties

  • Christian Vanden Bergh

    5 jaar geleden
    Weet je wel hoeveel doden in België ?? Er zijn vorig jaar 333 mensen omgekomen. Na vermoeidheid en dronkenschap ( rijden onder invloed ) moeten we bewust worden dat dat het gevaarlijkste in een auto wijzelf zijn. Ik heb nog nooit een dronken auto gezien ! De zelfrijdende auto zou er al lang moeten zijn !!
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Dichter dan je denkt geen chauffeur geen loon te betalen en dat klink al muziek in de oren van de transporteurs.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Zelfrijdende auto’s, nooit in geloofd. Maar waar blijven de zelfvliegende vliegtuigen? De problemen die je hebt bij zelfrijdende auto’s heb je niet bij vliegtuigen, toch niet in die mate dat het gevaarlijk wordt, integendeel: 150 afleveringen van Air Crash Investigation tonen aan dat meer dan helft van de ongelukken te wijten is aan een menselijke fout die een computer niet zou hebben gemaakt. Zoek op: 5 obstakels die de zelfrijdende auto nog moet overwinnen.
  • Matt Casters

    6 jaar geleden
    De klassieke autoverenigingen hadden het al moeilijk met elektrische auto's, zelfrijdende auto's zouden hun bestaan natuurlijk helemaal overbodig maken. Helaas voor hen en hun studies ten spijt gaat de technologie niet stil staan gedurende 50 jaar. Het tegendeel is waar en de neurale netwerken worden krachtiger en goedkoper met de dag. Het is gewoon een kwestie van tijd.
  • Els Pauwels

    6 jaar geleden
    men zou beter inzetten op een mix tussen een auto en een fiets en dan volledig elektrisch en dat iets van max 60 per uur rijdt. Als je iets groots te vervoeren hebt, moet je het maar online bestellen met elektrische caddytjes. Groot vrachtvervoer helemaal scheiden van al de rest en distributiepunten maken om over te laden op kleinere wagens. Zal een hoop kosten, maar het zal de moeite lonen