Wrakstukken van het MH17-toestel in Oost-Oekraïne. Bij de crash op 17 juli 2014 kwamen alle 298 passagiers om het leven. Het vliegtuig was onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur in Maleisië toen het werd geraakt door een luchtdoelraket. In het oosten van Oekraïne woedde toen een hevige strijd tussen het Oekraïense leger en pro-Russische separatisten.
Volledig scherm
Wrakstukken van het MH17-toestel in Oost-Oekraïne. Bij de crash op 17 juli 2014 kwamen alle 298 passagiers om het leven. Het vliegtuig was onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur in Maleisië toen het werd geraakt door een luchtdoelraket. In het oosten van Oekraïne woedde toen een hevige strijd tussen het Oekraïense leger en pro-Russische separatisten. © EPA

Vandaag vier jaar geleden werd vlucht MH17 neergehaald: "Mijn dochter blijft 17"

Vandaag exact vier jaar geleden werd vlucht MH17 neergehaald door een Russische Buk-raket boven Oost-Oekraïne. 298 mensen kwamen om, onder wie 196 Nederlanders. De herdenkingsdienst in het Nederlandse Vijfhuizen vanmiddag kreeg een extra lading nu onlangs formeel Rusland als schuldige is aangewezen.

3 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Onze buurjongen, die samen met zijn ouders ook omkwam bij die crash, blijft voor altijd 12. Hij verheugde zich zo op zijn reis naar Bali! :(
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    De buk raket werd in Rusland gemaakt, dat is dan ook alles. Is België verantwoordelijk als er met een wapen van fn herstal iemand wordt doodgeschoten ? Ik dacht het niet. Oekraïne heeft de raket afgevuurd, daarmee amen en uit.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Slecht moment om dit weer naar buiten te brengen na gisteren een meesterlijke zet van Poutin tegen zijn Rusland haters