AP
Volledig scherm
© AP

"Europese Unie legt Google nieuwe miljardenboete op"

De Europese Commissie bereidt zich voor om Google woensdag een nieuwe miljardenboete op te leggen. Ditmaal wegens misbruik van de machtspositie van Android, zijn besturingssysteem voor smartphones. Dat melden verschillende bronnen. 

11 reacties

  • Marco Debart

    6 jaar geleden
    En wanneer krijg ik mijn schadevergoeding om jarenlang met die overbodige google apps op mijn gsm rond te lopen ?
  • Wesley Kenis

    6 jaar geleden
    Wat houd 9ns tegen om onze eigen Windows, facebook en Google op te starten, dan hebben we die blaaskaken met hun handelsoorlog en manipulatie niet nodig. Er zijn genoeg bedrijven die mee willen doen volgens mij.
  • Paul Van Oosterwijck

    6 jaar geleden
    Die Europese commissie gaat nog veel verkloten, en mag voor mij stilaan (maar zeker) den boom in. Wat als Trump z'n kop doordrijft, we gaan dat zwaar betalen denk ik ...
  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Machtspositie is geen argument. Als iemand het beter kan dan is er geen probleem. Enkel concurrentie zal resulteren in betere IT, niet door opgelegde sancties vanuit een Machtspositie vanuit de stoel van nutteloze burocraten. Laat de markt spelen, er zijn al genoeg regeltjes.
  • Johny deman

    6 jaar geleden
    Groot gelijk! En het is in niemand zn voordeel dat google die machtspositie uitspeelt op achterbakse wijze. Fairplay is niet voor de moraliteit, maar resulteert in betere IT (sneller, meer features en veilig)