REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

"Libische kustwacht liet drie migranten, waaronder kind, op zee aan hun lot over"

De Libische kustwacht heeft twee vrouwen en een kind aan hun lot overgelaten in de Middellandse Zee toen ze een migrantenboot hebben onderschept. Dat beweert althans de Spaanse ngo Proactiva Open Arms op Twitter. 

6 reacties

  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    En ondertussen koerst de ngo Open arms lustig richting Barcelona met n verse lading "geredde sukkelaars". Steeds op hetzelfde punt vóór de Libische kust worden ze opgevist. Die ngo doet er alles aan om medelijde te wekken en respect af te dwingen. De Astral, een gelijkaardige boot voer deze nacht in het kielzog van Open arms en plots was die van de radar verdwenen. Zolang dat ze die ngo's niet stoppen zal de toestroom gewoon blijven doorgaan.
  • Etienne Vanhoegaerden

    6 jaar geleden
    Als dit waar is zullen zij dit zelf gezien hebben en zijn zij ook schuldig door geen hulp te bieden
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    NGO's zijn de huidige georganiseerde misdaad die erin slaagt talloze regeringen en mensen hun rijkelijk bestaan te laten financieren onder het mom van menslievendheid terwijl ze zelfs niet de minste achting hebben voor hun slachtoffers. NGO's zijn het kwaad en de uitbuiting van de 21ste eeuw maar jammer genoeg realiseert de domme massa zich dat niet. Mijn troost is dat de waarheid vroeg of laat aan het licht zal komen.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    De NGO's zijn de voornaamste reden waarom er zoveel mensen verdrinken in de Middelandse zee.
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Een verbod is voor deze zo genoemde ngo niet voldoende om hun smokkel te staken. Volgende kans van een Europese regering moet de boot aan de ketting en op de sloop. Het zal hier toch we om een Europese verbod gaan en geen Italiaans.