© WAS

Helft van kinderen in provincie Antwerpen doet nooit aan sport

Er is een kleine groep mensen die heel intensief met sport bezig is, zowel volwassenen als hun kinderen. Maar het leeuwendeel doet nooit aan sport, noch op zichzelf, noch in clubverband. Dat blijkt uit een enquête die onderzoeksbureau iVOX hield in opdracht van Gazet van Antwerpen tussen 22 en 28 september 2016 bij 1.000 respondenten uit de provincie Antwerpen.

wd

Hoe rijk Antwerpen ook is aan sportclubs, acht op de tien ouders doen bijna nooit aan sport in clubverband en dat geldt ook voor de helft van de kinderen in de provincie. Ook buiten clubverband is het maar magertjes: in bijna zeven op de tien gezinnen wordt er zelden aan sport gedaan, noch door de volwassenen, noch door de kinderen, tenzij dan op school.

Daarnaast is er een kleine groep die wél intensief met sport bezig is. Een op de vijf kinderen gaat twee tot drie keer per week naar een sportclub, vijf procent zelfs vier keer of meer. Van de gezinnen die niet aangesloten zijn bij een club is zestien procent héél intensief met sport bezig.

Op sport staat ook geen leeftijd, zo blijkt uit onze enquête. Na hun veertigste is zowat een derde van de sportievelingen nog in clubverband bezig. Vrouwen zijn wel meer geneigd om bij een club te sporten dan mannen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport