© WH

Dimitri Vegas speelt gangster in ‘Antwerp Heist’

De Willebroekse topdj Dimitri Vegas gaat een belangrijke rol spelen in de film Antwerp Heist. De hoofdrol was eerst weggelegd voor Jean-Claude Van Damme, maar hij wordt vervangen door Wesley Snipes.

De Belgische filmproducent Living Stone en de Canadese filmmaker Odyssey Media nemen in december en januari in Antwerpen de actiefilm Antwerp Heist op, die gaat over een diamantroof. Normaal zouden de opnames in september van start gaan, maar ze zijn uitgesteld. Het is al het tweede uitstel voor de film: oorspronkelijk zouden de opnames in maart plaatsvinden. Het uitstel komt er vooral omdat hoofdrolspeler Jean-Claude Van Damme heeft afgehaakt.

© REUTERS

“Er waren problemen tussen Van Damme en Odyssey Media”, zegt Martin De Witte, directeur van de filmproducent Living Stone. “Dat is zeer spijtig, want ik heb de deal met Van Damme zelf mee onderhandeld. Odyssey Media heeft Van Damme nu vervangen door Wesley Snipes.”

De Amerikaanse acteur Wesley Snipes (54) speelde hoofdrollen in onder meer de thriller New Jack City, de komedie White Men Can’t Jump en de vampierenfilmreeks Blade.

“Hij speelt in Antwerp Heist een professor elektronica die samen met zijn dochter in de Verenigde Staten woont”, zegt Martin De Witte. “Hij komt voor een lezing naar Antwerpen, waar hij een crimineel verleden heeft als kraker van kluizen. Zijn vroegere vijanden ontdekken dat hij is teruggekeerd en kidnappen zijn dochter.”

“Dimitri Vegas zal een heel belangrijke rol spelen als gangster”, zegt Martin De Witte. “Hij wil naast zijn deejaycarrière ook graag acteur worden. Wij geven hem de kans. Naast zijn rol als gangster zal Dimitri Vegas samen met Like Mike de soundtrack van de film maken.”

Antwerp Heist zou in mei 2017 al in de cinemazalen komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER