President Donald Trump en first lady Melania Trump stappen aan boord van de Air Force One. De Air Force One in Helsinki. Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president.  President Trump had eerder geklaagd over een deal voor nieuwe toestellen voor Air Force One met een prijskaartje van vier miljard dollar. "Schrap die order'', zei hij destijds op Twitter.
Volledig scherm
President Donald Trump en first lady Melania Trump stappen aan boord van de Air Force One. De Air Force One in Helsinki. Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. President Trump had eerder geklaagd over een deal voor nieuwe toestellen voor Air Force One met een prijskaartje van vier miljard dollar. "Schrap die order'', zei hij destijds op Twitter. © REUTERS

Boeing tekent deal voor productie nieuwe Air Force One

Vliegtuigmaker Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. De toestellen moeten in december 2024 klaar zijn en geverfd zijn in de kleuren rood, wit en blauw. Met het contract is een bedrag van 3,9 miljard dollar (3,3 miljard euro) gemoeid.

3 reacties

  • Jan Ooms

    6 jaar geleden
    Trump kan, voor een zogenaamde zakenman, niet echt goed rekenen. 4 - 1,4 = 3,9 ?
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Zoals altijd doet ie dus het omgekeerde van wat hij eerst beweert. Die man wordt gekker met de dag.
  • Jo Desk

    6 jaar geleden
    In plaats van 4 miljard wordt het 3,9 miljard. Wat een besparing. Zie niet hoe ze dan kunnen zeggen dat er 1,4 miljard bespaard is? Rekenen kunnen ze daar al evengoed als hier.