Hoogopgeleide burgers van buiten de Europese Unie kunnen binnenkort een arbeidskaart voor een periode tot drie jaar krijgen. Werknemers die vier jaar onafgebroken voor één werkgever hebben gewerkt, krijgen een vergunning voor onbepaalde duur.
Volledig scherm
Hoogopgeleide burgers van buiten de Europese Unie kunnen binnenkort een arbeidskaart voor een periode tot drie jaar krijgen. Werknemers die vier jaar onafgebroken voor één werkgever hebben gewerkt, krijgen een vergunning voor onbepaalde duur. © Thinkstock

Vlaanderen wil meer hoogopgeleide buitenlanders lokken

Hoogopgeleide burgers van buiten de Europese Unie kunnen binnenkort een arbeidskaart voor een periode tot drie jaar krijgen. Werknemers die vier jaar onafgebroken voor één werkgever hebben gewerkt, krijgen een vergunning voor onbepaalde duur. Dat heeft de Vlaamse regering op voorstel van minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) beslist. Dat schrijft De Tijd vandaag.

55 reacties

  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Jaja, maar ze lokken vanuit lage iq landen heeft nu eenmaal niet zoveel zin als de diplomas van al die 'hoog opgeleiden' hier toch niets waard zijn.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Zoals in de jaren 60 kwamen veel gastarbeiders naar België werkten tegen een lager loon en werden veel Belgen op straat gezet. Daarna ging men zeggen dat de Belgen het vuile werk zoals in de mijnen niet wilden doen.
  • etienne bies

    6 jaar geleden
    Ons onderwijssysteem heeft duidelijk gefaald.Door de sociale mix is het onderwijsniveau serieus naar beneden gegaan.Snel terug naar elitaire scholen is de oplossing.Wie gelooft nog in de fabeltjes dat de meer begaafde student een steun is voor minder begaafde studenten?
  • john Roderigas

    6 jaar geleden
    liever buitenlanders dan er hier op te leiden. een mooie aak dus,
  • eli bosch

    6 jaar geleden
    Oh maar er waren er toch al zo veel binnen gelaten ? En er is toch zo veel discriminatie door onze werkgevers ?