Leer zelf hoe je de nieuwe Hazard ontdekt

© mvn

Opvallend veel heren met een notitieblokje langs de kant van de jeugdwedstrijd op Jan Breydel. Vijftien enthousiastelingen waren er bezig met de workshop ‘Hoe word je voetbalscout’. “Veel mensen vinden het een interessant en vooral geheimzinnig beroep”, klinkt het.

Dieter De Milde

Wie gisteren rond het voetbalterrein stond tijdens de jeugdmatch Club Brugge-Anderlecht, moet gedacht hebben dat de nieuwe Kevin De Bruyne of Eden Hazard er rond liep. Overal rond het terrein zag je heren driftig noteren in hun notitieblokje, daarna het oog meteen weer scherp op het spel gericht. Wie dacht dat alle Europese topteams hun mannetjes uitgezonden hadden om nog maar eens een witte raaf uit het Belgische voetbal weg te plukken, kon op zijn beide oren slapen. Er was namelijk een workshop voetbalscouting aan de gang. Jong of oud, man of vrouw, amateur of professional, iedereen kon zich er gratis voor inschrijven.

Nederlander Henk Grim, internationaal scout voor Duits tweedeklasser Sankt Pauli, is de roerganger van het evenement. “Voetbalscout is het tweede mooiste beroep dat bestaat”, zegt hij. “Naast profvoetballer natuurlijk.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen