Familie ontdaan door diefstallen op kerkhof: "Zelfs hier wordt haar geen rust gegund"

© vrs

© vrs

© IF

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sara en Yves Van Steyvoort droegen in Keiberg eind september hun grootmoeder ten grave en het menselijk leed wordt nu nog zwaarder. “Een dief ging tot twee keer aan de haal met bloemen op het graf. Zelfs hier wordt haar geen rust gegund.”

raf vanmechelen

De broer en zus namen op 24 september afscheid van hun geliefde grootmoeder en legden ook geld samen om een mooi opgemaakt bloemstuk op het graf in Keiberg, een gehucht van Scherpenheuvel-Zichem, te plaatsen.

“De familie legde er ook nog een mooie ruiker verse bloemen neer”, zegt Sara. “Maar de dag nadien wisten we niet wat we zagen. De verse bloemen waren gestolen. Een zoektocht op andere graven leverde niets op.”

Een dag later bleek ook het stuk van de kleinkinderen gestolen. “Het lint met daarop ‘Vanwege de kleinkinderen’ liet de dief achter. Niet te geloven gewoon”, zeggen de broer en de zus. Sara besliste om een boodschap aan de dief op het graf achter te laten. “Vanaf heden is het hier koud en kil. Die criminaliteit maakt me helemaal stil. Gisteren was het hier nog heel mooi en fleurig. Maar dierbare bloemstukken ontvreemden maakt me treurig”, stond erop te lezen.

“Maar ook dat werd al twee keer gestolen, door wie weet ik ook niet. Zondag hebben we weer een nieuw exemplaar neergelegd. Bloemen brengen we niet meer naar het kerkhof, we zullen onze grootmoeder thuis wel eren met een ruiker.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen