Volledig scherm

Recordboete van 4,3 miljard euro voor Google, internetreus gaat in beroep

De Europese Commissie legt het Amerikaanse technologiebedrijf Google een monsterboete van 4,34 miljard euro op, meteen de hoogste boete ooit voor een bedrijf. Het nieuws over de boete circuleerde al enkele dagen in de media, nu wordt er ook een bedrag op geplakt. Het komt overeen met 5 procent van de jaaromzet van Google. Het bedrijf krijgt ook negentig dagen de tijd om zich in orde te stellen met de Europese wetgeving, zo kondigde Europees Commissaris Margrethe Vestager aan.

50 reacties

  • Carlos Miguel

    6 jaar geleden
    Echt ongeloof hier, ik vind deze boete terecht en Commissaris Margrethe Vestager.meent het serieus op die bedrijven die aan oneerlijke concurrentie doen door kartelvorming en andere praktijken waar ze de consument weinig keuze laten en zo hun producten en diensten opleggen. Om maar te zwijgen over het gebruik van onze data, waar ze trouwens ook grof geld mee verdienen. Uiteindelijk komt deze boete overeen met 10eur per Europeaan, het had véél meer mogen zijn.
  • Dave Amai

    6 jaar geleden
    Android is net het meest open systeem in tegenstelling tot IOS waar alles is dichtgetimmerd.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Een beetje kleingeld voor zulke firma en die gaan dat nooit betalen.
  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    Krijgen de brouwerijen dan ook een mijarden boete. omdat ze uitbaters van cafe's economisch van hun afhankelijk maken, dat de uitbaters verplicht zijn hun dranken bij een leverancier af te nemen die zich ingekocht hebben bij de brouwerijen. Uitbaters kom in opstand tegen deze criminele economische afhankelijk van de brouwerijen.
  • Eddy Keulier

    6 jaar geleden
    Google, sluit gewoon de search engine af voor Europa. 't Zal rap opgelost zijn.