BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Aantal werkzoekenden dat opleiding start blijft dalen: "Huidig systeem werkt niet activerend genoeg"

BinnenlandHet aantal werkzoekenden dat een begeleide opleiding start, blijft dalen. Dat blijkt uit cijfers die Yasmine Kherbache (sp.a) opvroeg. Het Vlaams parlementslid vindt dat er meer op opleiding moet worden ingezet vooraleer de degressiviteit van de uitkeringen wordt versterkt.

20 reacties

  • adam naaktgeboren

    5 jaar geleden
    Ik denk dat veel verpleegkundigen in opleiding via de VDAB spijt hebben nadat ze op een leeftijd van 40-50 jaar eraan moeten beginnen. Succes en veel moed, het gaat nu van moeten zijn en dit op alle ogenblikken van het jaar. Alle fijne familiemomenten worden vanaf nu gehalveerd of beperkt. Op terrasjesweer mag je de brol komen doen en dit op weekenden en alle vakanties.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    De kloof tussen vdab opleidingen en de praktijk op de werkvloer is groot..Wel,organiseer dan bedrijfsopleidingen máár misschien moet kerbache ook eens de verantwoordelijkheid van scholing bij jonge werklozen zélf beginnen leggen ipv langdurige werkloosheid in andermans schoenen te willen schuiven voor onwil tot scholing en later om te werken!
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Heel simpel, wie weigert een opleiding te volgen verliest de helft van zijn werklozensteun. Wedden dat er genoeg kandidaten zullen komen?
  • Yannik Samoy

    6 jaar geleden
    De VDAB is de sociale zekerheid aan het verslappen door enerzijds de onkundigen aan te moedigen en anderzijds de kundigen te bestraffen. Zekerheid zal het financieel niet blijven en sociaal wordt het zinloos.
  • Yannik Samoy

    6 jaar geleden
    Iedereen moet studeren en als we dan afgestudeerd zijn moeten ze niets van ons hebben. Zo kan je meer dan 20 jaren cirkeltjes draaien. Schandalig!