De chauffeur van de tractor ging nog op de rem staan, maar kon de vrouw niet meer ontwijken.
Volledig scherm
De chauffeur van de tractor ging nog op de rem staan, maar kon de vrouw niet meer ontwijken. © Jelle Houwen

Fietstocht loopt tragisch af in Diksmuide: vrouw (82) wil tractor laten passeren, maar wordt overreden

Op de Oude Zeedijk in het West-Vlaamse dorp Lampernisse, een deelgemeente van Diksmuide, is een fietsster rond 13.30 uur om het leven gekomen bij een bijzonder tragisch ongeval. Ze werd overreden door een tractor terwijl ze het landbouwvoertuig wilde laten passeren.

62 reacties

  • Eddy Jocken

    6 jaar geleden
    Heel spijtig ongeval maar weer een wet voor e bike maken gaat te ver ongevallen gebeuren spijtig genoeg met alles jammer
  • Marco Debart

    6 jaar geleden
    Spijtig ongeval of niet. Maar om met een brommertje te rijden, dat 45 per uur gaat, moet je een rijbewijs hebben. Maar met een gigantische tractor met of zonder grote zware (vaak gevaarlijke) lading, vinden we dat allemaal niet nodig voor bestuurders geboren voor 1 oktober 1982.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Feit geweten door verkeersdeskundigen,echte , en bewezen hier aan de hand van de reacties. Senioren kennen de wegcode niet. G rijbewijs al van gehoord? Verplicht theoretisch examen vanaf 60 jaar. Medische keuring om de 2jaar vanaf 65, verplichte verzekering ebike ( alle ) verplicht kentekenbewijs (alle)en examen sneller dan 20 km per uur .de dame hier is omgevallen uit stilstand en op de openbare weg gevallen dat noemt men een , zeer jammerlijk en betreurernswaaridig, ongeval.
  • Lieve Vandamme

    6 jaar geleden
    Ben ook 80j, woon en fiets dagelijks in de Westhoek,en inderdaad, de tractoren zijn te breed om fietsers te kruisen, maar die mensen zijn ook hoffelijk, vertragen , en geven je tijd om van de fiets te stappen , maar ja, we zijn ouder, en de reacties zijn ook niet meer zoals vroeger...het is een zeer tragisch ongeval ..Met een e-bike moet je het wél gewoon worden, maar het is zalig rijden.... Aan de echtgenoot en familie wens ik veel sterkte toe.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Peter Nols wederom de verkeersregels á la carte van een anarchistisch wiellerterrorist zoals u verwachten wij niet minder. Het is een ongeval he, ze heeft haar evenwicht het verloren strikt genomen moet elke bestuurder van een voertuig dus ook een ebike ten alle tijde de controle bewaren hierover. Je ziet nog wel meer , vooral kleiner personen, bij lage snelheid en voor stilstand ebikes omvallen. Het zwaartepunt zit bedriegelik hoog door de batterij en vooral op die goedkope Chinese rommel .