REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Rellen en seksueel geweld in vluchtelingenkamp Lesbos: "Nefast voor mentale gezondheid"

Seksueel geweldDe situatie in het vluchtelingenkamp van Moria op het Griekse eiland Lesbos is chaotisch: er zijn regelmatig clashes en rellen, incidenten van seksueel geweld en de mentale gezondheid van de duizenden mensen die er gevangen zitten gaat achteruit. Onder hen zitten ook kinderen, meldt Artsen Zonder Grenzen (AZG).

56 reacties

  • Gustaaf Senrame

    6 jaar geleden
    Dat de ngo's voor die mensen zorgen,zij zijn verantwoordelijk voor hun. Zij hebben die mensen in moeilijkheden gebracht.
  • Jan Vannuffelen

    6 jaar geleden
    Michael Dimers , goed gezegd , dat is de mening van de meeste mensen , uitgezonderd van linkse uitkeringstrekkers .
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Al diegenen die daar zitten hebben zelf gekozen om de overtocht te maken, aangemoedigd en getransporteerd door NGO's die er dik aan verdiend hebben. Laat die laatsten dus de boel maar oplossen.
  • Denis Stock

    6 jaar geleden
    Dringend de kinderen samen met de ouders elders in Europa onderbrengen. België kan een voortrekkersrol spelen. Dat de kinderen aanstaande september naar school kunnen gaan.
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Die ngo's krijgen belastinggeld van onze westerse overheden en van rijke filantropen. Het zijn dus onze eigen overheden die dit mogelijk maken. Maar ondertussen wel de bruggepensioneerden wat inkorten en onder druk zetten. Wie zou dit niet beu worden?