De Dmitrii Donskoy in betere tijden.
Volledig scherm
De Dmitrii Donskoy in betere tijden. © Shinil Group

Wrak van Russisch oorlogsschip met “112 miljard euro aan goud aan boord” gevonden voor kust Zuid-Korea

Een Zuid-Koreaans bergingsbedrijf heeft het wrak gevonden van een Russisch oorloggschip dat 113 jaar geleden ten onder ging. Aan boord van het schip zou zich nog steeds 200 ton goud bevinden, goed voor een totale waarde van 112 miljard euro.

43 reacties

  • KAYLA VANGENECHTEN

    6 jaar geleden
    @ Dimitri Mostrey: "goud weegt in zeewater weinig"?? Het soortelijk gewicht van goud is 19,2kg/l, dat van zeewater 1,028kg/l. Dus een liter goud weegt nog steeds meer dan 18kg in zeewater! Dat is nog steeds bijna 95% van z'n gewicht op land...
  • René Mattyns

    6 jaar geleden
    Ik wil het eerste stukje goud zien voor ik dat geloof
  • Ronny Nuyens

    6 jaar geleden
    Anna Wuestenbergs, 40 miljoen x 200 is nog altijd 8 miljard en geen 800 miljoen... als je wil verbeteren doe het dan ineens tegoei
  • Freddy De Wulf

    6 jaar geleden
    Nu kan Rusland en het westen daarover ruzie maken. Zo is er altijd een reden.
  • Anna Wuestenbergs

    6 jaar geleden
    1 gram 40 €, 1ton 40 000 000€, 200 ton is 800 miljoen of 0,8 miljard euro geen 112 miljard. een bedrijf met 2 duikboten (gehuurd materiaal) met een waarde van 76000€ .....
  1. Totale plasticvangst van The Ocean Cleanup voorbij de 10 miljoen kilo: “Recente successen geven hernieuwd vertrouwen dat oceanen kúnnen worden opgekuist”

    Totale plastic­vangst van The Ocean Cleanup voorbij de 10 miljoen kilo: “Recente successen geven hernieuwd vertrouwen dat oceanen kúnnen worden opgekuist”

    The Ocean Cleanup heeft sinds de eerste vangst in 2019 nu een geverifieerd totaalgewicht van 10 miljoen kilo plastic uit oceanen en rivieren verwijderd. De organisatie van Nederlander Boyan Slat (29) heeft de afgelopen jaren schoonmaakacties gehouden tegen de zogenaamde “plastic soep” in een deel van de Grote Oceaan en in rivieren in acht landen. Daardoor is een hoeveelheid aan plastic vergelijkbaar met het gewicht van de Eiffeltoren uit het water verwijderd, meldt de organisatie maandag.
  2. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.